Capri представя Gorgonzola


Capri представя Gorgonzola

Имаме честта да ви представи един от вносните ни продукти – Gorgonzola.
Горгондзола е най-доброто италианско сирене в категорията „сини сирена”. Носи името си от името на град в Северна Италия. Неповторимият комплекс от вкус и аромат се дължи на дълбоко проникналия във вътрешността на сиренето мухъл и богатата флора по повърхността.
Консистенцията му е мека и кремообразна, а вкусът – мек и сладък.
Производството на сиренето води началото си от ХІ век, от когато започва да се произвежда в Ломбардия. Днес основното производство е съсредоточено в районите на Милано, Новара, Комо, Бергамо, Бреша, Биела, Кремона, Варезе, Вербания, Верчели, Павия, Леко и Алесандрия. Сиренето получава своето наименование по името на малко градче в околностите на Милано.
През 1970 г. най-големите производители на горгондзола създават „Сдружение за защита на сиренето Горгондзола“ (Consorzio per la tutela del formaggio Gorgonzola) което контролира производството и продажбата на сиренето. Горгондзола се продава в търговската мрежа със печат с инициалите „CG“.
Сиренето има контролирано наименование за произход, признато през 1955 г. на национално ниво в Италия и през 1996 г. – от Европейския съюз.
В ресторант Капри, вие имате удоволствието да пробвате наши специалитети със сирене \“ Горгондзола \“ произведено в региона на град Бергамо и защитено от плагиятсво чрез Consorzio per la tutela del formaggio Gorgonzola (Сдружение за защита на сиренето Горгондзола).
Сирене Горгондзола се съчетава отлично с червени плътни вина и с плодове, чиито асортимент в Ресторант Капри изобилства.